Prețuim aroma emoției

  • No products in the cart.
  • No products in the cart.
 

Gustul delicios al cafelei din ceaşca ta se datorează, în foarte mare parte, felului în care au fost prăjite boabele. Aşa cum spuneam aici prăjirea cafelei poate fi considerată o artă. Există chiar, din 2013, şi un campionat mondial dedicat acestei activităţi în timpul căruia participanţii nu ştiu nici ce prăjitor vor primi, nici ce tip de cafea, aşa că trebuie să aibă cunoştinţe extrem de solide în domeniu. Prăjitorul de cafea – Drumul către aroma perfectă, mereu aceeaşi Noi nu participăm...

Sunt oameni pentru care o cafea, dimineaţa, este tot ce au nevoie ca să pornească ziua cu spor. Şi sunt oameni care beau cafea cât e ziua de lungă. Nu neapărat de nevoie, cât pentru plăcerea gustului. Iar secretul unei cafele cu adevărat bună nu constă doar în alegerea boabelor, ci mai ales în felul în care acestea au fost prăjite. Prăjirea cafelei este cea care dă aroma produsului final, indiferent de forma în care este apoi preparat. De ce este...

Expresia „cea mai bună cafea” este subiectivă, dat fiind că ne referim la un produs alimentar, ce este evaluat de persoane în funcție de preferințele și gusturile fiecăruia. La nivel teoretic, cea mai bună cafea este cea de specialitate, mai scumpă decât cea normală, dat fiind că sunt folosite în special boabe de cafea Arabica atent selecționate, supuse unor evaluări riguroase, atât la cultivare, cât și în procesul de procesare. În ceea ce privește partea generală, cea mai bună cafea este...

Cafeaua este a treia cea mai savurată băutură în întreaga lume, după apă și ceai. Cu zahăr, cu lapte sau doar neagră, cafeaua este savurată în toate colțurile lumii, indiferent de oră, iar italienii chiar beau un espresso înainte de culcare. În zilele noastre, consumul de cafea a devenit un domeniu ce a luat avânt în întreagă, deci nu este de mirare numărul tot mai mare de cafenele și coffee shop-uri care apar peste noapte. Cafeaua se regăsește într-o gamă extrem...

Tuturor ne place savoarea cafelei, indiferent că o preferăm neagră, cu lapte sau cu diverse siropuri care să o îndulcească. Din acest motiv, din dorința de a se bucura și acasă de experiența barista, mulți pasionați aleg să investească într-un espressor automat cu boabe de cafea, pentru a se bucura de un gust intens, aromă profundă și o savoare plină, care să pună și mai mult în evidență aspecte legate de terroir, tipul de prăjire și chiar beneficiile depline oferită...